Saçınızı Kestirmek için 12 Neden

Hayatı boyunca uzun saçlı gezmiş biri olarak, çok ciddiyim bebekliğimde bile çok saçlı bir bebekmişim, saç kestirmek benim için her zaman zor olmuştur. “Ya çok kısa olursa?”, “Ya sonra pişman olursam?” bu tarz soruları düşünmekten saç kestiremiyordum. Sonunda her yıl kendimi saç kestirmeye ikna edecek nedenler bulurken buldum, işte sizin de fikrinizi değiştirebilecek bir kaç neden.

Küçük bir Punk Pelin

Küçük bir Punk Pelin

1) Sonunda o ucundaki kırıklardan kurtulacaksınız. Saçınızdaki kırıklar hem kötü bir görünüm oluşturur hem de elektriklenmeye yol açar. Saçınızı kısa kestirseniz de sadece ucundan birkaç parmak kestirseniz de kırıklardan kurulacaksınız.

hell no

2) Kısa saçın yıkaması, kurutması çok daha kolay. Uzun saçlıysanız o bitmeyen fön makinesi ile savaşı, saçınız yüzünden az kalsın boğulmayı, kurumadığı için olan boyun ağrılarını bilirsiniz…

3) Yepyeni bir başlangıç yapmış olacaksınız. Hayatınızda yeni bir sayfa mı açmak istiyorsunuz? Gidin ve saçlarınızı kısa kestirin, yepyeni bir sen yepyeni bir başlangıç. Saç modeli ile giyim tarzınızı bile değiştirebilirsiniz!

süper

4) Büyük bir değişim ile çevrenizi şaşırtın. 10. sınıfta okulun ilk 3 ayı uzun, yazın açılmış saçlarım ile gezmiştim sonra benim için büyük bir değişim yapıp bir karış kestirmiştim!

5) İlk Instagram fotoğrafınız birçok beğeni alacaktır. Büyük değişimi paylaşacağınız “saçımı kestirdim” postu çok beğeni toplayacak!

canon

6) Kısa saçlarda yeni ürünleri denemek daha kolay. Çok fazla krem, jel, sprey var… Uzunken denemeye korktuğunuz bu ürünleri kısa saçta denemek çok daha kolay.

7) Bu değişimi başkalarının da hayatına taşıyın, saçınızı bağışlayın. At kuyruğu ya da örgü şeklinde kestiğiniz saçınızı Locks of Love veya araştırdığınız başka kurumlara bağışlayabilir, bir kanser hastasının peruk sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.

donate

8) Yeni bir model deneyip deney yapmış olursunuz. Kahkül, perçem, bob size yakışacak mı? Denemeden bilemezsiniz, kökü sizde.

9) Kimse dökülen saçlarınız yüzünden sizi suçlayamaz. Evde 3 kız var, yani bol bol saç dökülüyor… Benim saçım uzunluk ve rengi ile ayırt edici olunca “Pelin temizle saçlarını” sözünü sıkça duyabiliyorum…

Benim saçım, geçen yıldan

Benim saçım, geçen yıldan

10) Sıcaklarda çok daha rahat edeceksiniz. Yazın zaten topuz, at kuyruğu formundan çıkmayan uzun saçları kestirmek çok daha zekice değil mi?

topuz

11) Kısa kestirirseniz bileğinizdeki lastikten kurtulacaksınız. Ve tabii ki unutma derdinden!

12) Saçınız fermuara takılmayacak! Kış gelince fermuarlara, kapüşon iplerine takılan saçlar, sizden bahsediyorum!

Saçınızı Kestirmek için 12 Neden” üzerine 8 yorum

  1. Pelin dedi ki:

    Saçlarımı uzatma aşamasindayim liseye gecicem o yüzden fakat uçlarında birazcik kırık var kestirsem mi? Yoksa yaza kadar iyice uzatip sonrami kiriklarini aldirsam?

    Beğen

Yorum bırakın