Görsel

“Bu Yıl Düzenli Olacağım” Diyenlere…

Her yıl aynı başlar: Bu yıl düzenli bir öğrenci olacağım! Ne yazık ki son hep aynıdır, dağınık dosyalar, kaçırılan teslim tarihleri, kaybolan dosyalar… Bu yıl gerçekten düzenli olmak istiyorsanız bu önerileri dikkate alın! 

defter3

Defterler

Bazı dersler çok yazdırır, bazıları hiç yazdırmaz neredeyse. Öğretmenleriniz sorun etmiyorsa defterleri beraber kullanabilirsiniz tabii. Bunu yapacaksanız iki şeyi dikkate almalısınız: 1) Bölmeli bir defter almak, arasında ara kapak olan defterler derslerin karışmasını önler. 2) Yakın dersler seçmek. Mesela matematik ve geometri veya kimya fizik. Kareli-çizgili karıştırmayın, sorun yaşarsınız.

defter

Defter Sayfaları

Ders çalışırken okul zamanı yazılanlar çok faydalı olabiliyor. Sınav haftasında kolaylık sağlamak için defter sayfalarınızı düzenli tutun. Mesela sayfaların başına tarih yazın, böylece “Bunu ne zaman yaptık ya?” demezsiniz. Konuları başlık ve ara başlık olarak ayırın. Örneğin tarihte Fatih Sultan Mehmet Dönemi başlığı atıp İstanbul’un Fethi’ni alt başlık olarak yazabilirsiniz. Başlıklarda renkli kalem kullanırsanız hem güzel durur hem okuması kolay olur. Matematik, fizik gibi derslerde yazdığınız formüllere fosforlu kalem ile çerçeve yapabilirsiniz, çalışırken hemen görmüş olursunuz.

Burada gösterildiği gibi kendiniz de yapabilirsiniz, ancak satın alması daha pratik bence

Burada gösterildiği gibi kendiniz de yapabilirsiniz, ancak satın alması daha pratik bence

Dosyalar

Verilen kağıtları kaybetmek istemiyorsanız dosya kullanmak çok önemli. Ben neredeyse her ders için, bazen iki ders için bir tane olmak üzere, dosya alıyorum. Föylü değil zarf olanları tercih ediyorum, daha pratik. Bu dosyaların üzerine dersin adını asetat kalemi ile yazabilir veya her birini ayrı renk alabilirsiniz (İngilizce için sarı, Türkçe için kırmızı gibi…). Bazen hepsini taşımak işkence olabiliyor diye şöyle bir çözümüm var: Bölmeli dosyalar. Bu doyalarda her ders için 1 bölme oluyor, oraya ilgili kağıtları koyuyorsunuz. Çok doldukça dersin asıl dosyasına taşıyorsunuz. Kaybetmeme garantili.

not

Renkli Yapışkan Kağıtlar

Her kırtasiyeden alabileceğiniz bu kağıtlar çok dikkat çekiyor. Defterinize, kitabınıza, ajandanıza bir şeyi unutmamak için yapıştırmanız yeterli oluyor. Mesela matematikte önemli soruları göstermek için, edebiyat dersinde önemli detayları yazmak için ideal.

ok

Ajanda Kullanmak

Her türlü teslim tarihini, ödevi, sınavı hatırlamak için gereken tek şey düzenli şekilde ajanda kullanmak. Ajanda nasıl kullanılır diyorsanız buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.


Sorularınız varsa İletişim bölümünden veya yorumlardan bana ulaşabilirsiniz. Herkese başarılı bir okul yılı diliyorum 🙂

“Bu Yıl Düzenli Olacağım” Diyenlere…” üzerine 3 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s