Ders Çalışma Tüyoları

Sınav haftaları yaklaşıyor birçoğu için, benim bu yıl program biraz farklı olduğundan sınavlarımın yarısı bitti bile. Eğer nasıl çalılacağınızı bilmiyorsanız belki bu yazıdan sonra birkaç fikir edinebilirsiniz. Yalnız unutmayın, herkesin beyni farklı çalışır; kendinize en uygun yöntemi kendiniz keşfetmelisiniz! 

FullSizeRender 26 FullSizeRender 29

Küçük bir el kitabı hazırlayın

Dersiniz unutmamanız gereken bir çok şeyden oluşuyorsa bir el kitabı hazırlamak kendi anlayacağınız bir sözlük çıkarmak kadar yardımcı olacaktır. Mesela biyoloji dersi için konu konu ayırarak ve açıklayarak bir defter yapabilirsiniz. Özellikle A5 boyutunda defterler bu çalışma yöntemi için kullanışlı olabilir.

IMG_5082

Unutmamak için posterler hazırlayın

Çok detaylı konularda bu işinizi görebilir. Mesela tarih, coğrafya -özellikle iklimler konusu- ve edebiyat buna çok uygun. Fotoğrafta gördüğünüz benim edebiyat için hazırladığım poster, her öyküyü mekan, kişiler, tema vs. olmak üzere bir çok konuya ayırdım ve bunu yaptım. Yaparken öğrendiğiniz gibi ara sıra okuyarak da aklınızda kalmasını sağlayabilirsiniz. Daha görselliği olan posterler görsel hafızaya sahip kişiler için kullanışlı olacaktır.

FullSizeRender 28

Kelime kelime açıklama ve örnekleme

Özellikle dil derslerinde bunu yapmak çok yardımcı olabilir. Konudaki her önemli kelimenin (bu İnglizce’de yeni öğrendiğiniz kelimeler veya edebiyatta teknikler olabilir) açıklamasını ve örneklemesini yazın. Özellikle hazırlık yaparken yapılan araştırma çok şey katıyor.

IMG_5084

Kitabın üzerinden geçin

Okuyarak aklınızda kalıyorsa şanslısınız. Önemli noktalar gözden kaçmasın diye fosforlu kalem ve renkli not kağıtları ile işaretlemeyi ihmal etmeyin. Farklı renk kodları yaratarak çalışmayı kolaylaştırabilirisiniz. Örneğin pembe önemli noktalar ise yeşil pek anlamadığınız ve öğretmeninize sormanız gereken noktalar olabilir.

FullSizeRender 27

Bolca soru çözün

Çoğu ders, fizik, matematik, dil anlatım gibi, soru çözerek oturur. Test kitaplarında, okuldan verilen kağıtlarda olan soruları çözün. Test olsa bile şıkları kapayıp çözmeyi deneyin, açık uçlu gibi. Çözdüğünüz ilk 2 testte ders notlarınızda yararlanabilirsiniz ama sonrasında bakmayın. Yanlış yaptığınız soruları es geçmeyin anlamaya çalışın mümkünse açıklamalı cevapları dinleyin veya inceleyin.

flash

Flash Card hazırlayın

Bu kartlar küçük, genelde A6 boyutunda olan kartlar. Kendiniz yapabilir veya alabilirsiniz. Bir tarafına konu başlığını yazın diğer tarafa detayları, açıklamayı özetleyin. Bu kartları tekrar ettikçe aklınızda kalacak.

program

Planlı olun

Özellikle yoğun haftalar için çalışma programı hazırlayın. Ajandanıza veya duvarınıza/panonuza asacağınız bir kağıda not alın.

watch

Çözümleri internetten araştırın, konu anlatım videoları izleyin

İnternet sadece eğlence için yok, her şeyi oradan öğrenebilirsiniz! Aradığınız konuyu arama motoruna yazmak yeterli. Önemli olan birkaç kaynağa bakmak ve dikkatinizin dağılmaması. Konuları video olarak öğrenebilir veya gelişmiş arama özelliği ile ppt yani Powerpoint formatında arayabilirsiniz.


Hepinize başarılı bir okul yılı diliyorum 🙂

Ders Çalışma Tüyoları” üzerine 7 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s