Havalar ısınınca etekler, şortlar ortaya çıkıyor. Etek giymeye bayılsam da tek sorun bacakların buna hazır olması. Kıllardan kurtulmak üzerine bir yazı uzun zamandır isteniyordu, güzel havaların gelmesi ile bu yazının da zamanı geldi.
Asla yanlış anlamayın, her kız kendi vücudu konusunda özgürdür. Kimisi daha doğal sever, kimisi pürüzsüz, bu tamamen kişinin seçimi. Ben bu yazıyı kıllarını istemeyen kişiler için yazıyorum. Kıllardan kurtulmak için bir sürü seçenek var, bu yazıda yapacağım bunları sıralamak ve farklı kriterlere göre değerlendirmek. Değerlendirme kriterleri şunlardan oluşuyor: Acı, fiyat, kalıcılık, kolaylık. 5 üzerinden değerlendireceğim.
Lazer Epilasyon
Acı: 4
Fiyat: 4
Kalıcılık: 5
Kolaylık: 3
Lazer birçok kişiyi korkutan bir yöntem olsa da kalıcılık açısından bir numara. Masraflı olabilir ama yıllar içindeki tüm ağdaların parasını hesaba katarsanız zekice bir harcama. Acı konusuna gelince bazı yerlerde çok acıyor, mesela bilekler, ama kimi yerde hissedilmiyor. Bence çoğu metoddan kolay, en azından biri sizin için yapıyor.
Jilet
Acı: 1
Fiyat: 1
Kalıcılık: 1
Kolaylık: 5
Jilet kalıcı bir yöntem olsaydı kesinlikle bir numara derdim. Acı yok, hemen de yapılıyor. Ne yazık ki jilet yaptıkça daha sık ve gür çıkıyor kıllar bu sebeple sık yapmak gerekiyor. Yazın kullanılabilir, her gün duş alıyoruz, şort giyiyoruz bu sebeple uygun. Jilet yapıyorsanız jel ile yapmanızı öneririm, en azından kurumaz bacağınız.
Epilasyon Aleti
Acı: 3
Fiyat: 4
Kalıcılık: 3
Kolaylık: 2
Epilasyon aleti kullanan çok kişi var. Bence acil durumlar için kullanışlı bir makine ama batık gibi sorunlara sebep olabiliyor. Bir de o benim beceriksizliğim olabilir ama unutulan yerler sık oluyor. Eğer lazer mümkün değil diyorsanız bu alete yatırım yapıp ağdadan kurtulabilirsiniz.
Sir Ağda
Acı: 4
Fiyat: 3
Kalıcılık: 4
Kolaylık: 1
Aslında ucuz bir olay ama bir yılda tüm yaptıklarınızı hesaba katarsanız az para tutmuyor. Sir ağda genelde güzellik salonları, kuaförlerde yapılıyor, evde yapanlar da var. Bence en kötü yanı acı değil yapış yapış oluşu. Acısına alışılıyor, bunun yanında ağda ölü deriyi de alıyor en iyi yani bu.
Soğuk Ağda
Acı: 4
Fiyat: 3
Kalıcılık: 4
Kolaylık: 1
Soğuk ağdanın sir ağdadan tek farkı gidip alıp kendin yapıyorsun. Seyahat için ideal. Bence sir ağda kadar, hatta biraz daha fazla, zor. Yapış yapış olma durumunu sevmiyorum.
Tüy Dökücü Krem
Acı: 2
Fiyat: 2
Kalıcılık: 3
Kolaylık: 2
Harika bir fikir gibi gözüküyor ama o kadar da süper bir olay değil. Kokusu garip oluyor, sanırım yeni çıkanlarda onu çözdüler. Bunun yanında tek acı küçük bir karıncalanma hissi, o da deriniz hassassa. Duş için olanları evde ağdadan daha kullanışlı, sadece döktüğü tüyler yine de hızlı çıkıyor.
en iyisi lazer epilasyon bencede.Benim kıllarımın çoğu sarı olduğu için lazer görmüyor ama siyah ve sert kıllarda çok etkili.Tüy dökücü kremlerin jiletten hiçbir farkı yok en ağdaysa sadece kılları almıyor üstündeki deriyi ve vucüdün diriliğini azlatıyor.o yüzden en mantıklısı lazer
BeğenLiked by 1 kişi
Ya bence doğruyu söylüyorsun😉
BeğenBeğen