Görsel

Bağımlılık Yapan Oyun Sims

Daha önce çokça bahsettiğim Sims şu ana kadar oynadığım en iyi bilgisayar oyunu. Bir simülasyon oyunu, yani gerçek hayatın yansıması. Tüm detayları ile kendi yarattığın karakterlerin hayatlarını kontrol ediyorsun, her şeyiyle. 

Sims’in 4 versiyonu var, değişen şey grafikler çoğunlukla, ama her yeni sürümde yeni detaylar ekleniyor tabii. Benim oynadığım Sims 3, neden derseniz daha çok eklenti paketi var. Önce bir Sims 3 CD’si almalısınız, ardından eklenti paketleri var ama orijinal CD olmadan eklenti paketleri işe yaramaz.

B004UJNN5G.01.lg.jpg

Kullanımı oldukça basit olsa da eğlenmek için zaman geçmesi gerekiyor. İlk adım insan yaratmak, çoğu kişinin en sevdiği adım. Ardından ailedeki kişi sayısına göre verilen para ile bir eve taşınmak ikinci adım. Eğer ev tasarlamayı seviyorsanız yaşadınız, her şey sizin elinizde tabi bütçeniz dahilinde!

Simler

Her Sim ayrı bir birey. Ağzının kenarından burcuna kadar her şey sizin elinizde. Ancak en önemlisi vereceğiniz özellikler. Zeki, tembel, ailesine düşkün gibi birçok farklı özellik var, seçtiğiniz özellikler onların davranışlarını etkilediği gibi çevresi ile uyumunu da etkiliyor, o yüzden oldukça önemli.

Şifreler

İnternette neredeyse her şey için şifre var. Para şifresi, ölümsüzlük şifresi… Ama inanın öyle bir manası yok. En eğlencelisi kendi paranı kazanıp o zorluğu yaşamak.

Spring Fair.jpg

Yaşamı Yönlendirmek

Eğer Sim’inizi başıboş bırakırsanız farkedersiniz ki onlar kendi hallerinde yaşayıp gidiyor, ekstra bir şey yapmadan temel ihtiyaçlarını karşılamayı ihmal etmiyor. Zaten ailede en az 1 yetişkin olması gerekiyor, onu istediği işe başlatın. Bu iş politikadan hırsılığa birçok alanda olabilir. Bir hobi edinsin, mesela resim veya gitar, onu geliştirince hobiden de para gelecektir.

İlişkiler

İnsanlar ile tanışmak en eğlenceli kısmıdır. Parka gidin, restorana gidin yeni Simler ile tanışın. Eğer o çekimi hissederse bir ilişki başlayabilir. Eğer amacınız flört ise “Romantic” davranış grubundan seçmeniz gerekiyor, sadece arkadaşlık ise “Friendly” veya “Funny” olabilir.

Amaç?

Simler de tıpkı bizim gibi. Amaçları belli değil, yaşayıp gidiyorlar. Tek amaç olabilecek şey hayatın keyfini çıkarmak. Arkadaşlar edinin, hobilerinizi geliştirin. Simlerin de 90 gün kadar bir ömrü var, temel amaç Sim halkı içinde sevilen sayılan bir birey olmak 😀 Bunun yanında ölmeden soyu devam ettirmek için çocuk yapmak ve onu iyiy yetiştirmek de bir amaç sayılabilir.

930.0x524.0

Favorilerim

Almayı düşünüyorsanız ben 3 alın derim, zaten fiyatları da düştü. Eklenti paketi olarak en iyileri:

  • Seasons: Mevsimler de ekleniyor, böylece kar tatilleri, şenlikler gibi çok fazla farklılık geliyor
  • Pets: Evcil hayvanlar ekleniyor, at yarışları, köpek eğitme olayı eğlenceli olsa da Simsler’e ekstra sorumluluk
  • Late Night: Vampirlerin katıldığı, gece hayatı açısından aktif olan bir paket. Ayrıca bu paketle Simleriniz ünlü olabiliyor, paparazzilere dikkat!
  • Generations: Aile hayatına meraklıysanız en güzel paket, çocuklar ve çocuk bakımı için birçok yenilik var

Bağımlılık Yapan Oyun Sims” üzerine 17 yorum

  1. foxriverdankacanwinchester dedi ki:

    Mükemmel bir yazı! Çok sevdiğim bir oyun olan sims sen anlatinca daha güzel geldi şimdi gidip oynayacağım.Tesekkurler!

    Liked by 1 kişi

  2. Damla dedi ki:

    Ben sadece “amaçları yok” kısmına karışmak istiyorum 😄 Ben de sims 3 oynuyorum ve her sims için kişisel özelliklerini seçtikten sonra onlarla alakalı birkaç tane seçenek geliyo ve seçtiğin amacın oluyor.Amacın ya da hayalin yerine geldiğinde oyunda o bölüm altın rengi olup etrafı çivileniyo Ve ona çok büyük bi miktarda mutluluk gelip yeşil mutluluk tüpü doluyor. Kısacası ben onu hayat amacı diye isimlendiriyorum ama sen en büyük hayali diye isimlendiriyor olduğun için öyle yazmış olabilirsin.Teşekkürler 😁

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın