Uyumadan Unutmayın!

Bir kız olarak biliyorum ki makyaj çıkarmak dışarıda geçen bir akşamdan sonra en keyifsiz zaman dilimi… Zaten uykun vardır, yatağa girmene engel olan bu rutin hiç çekilmez. Bir de o çıkmayan rimel… Ne kadar üşensek de çok önemli bir adım aslında! 

Makyajınızı çıkarmayı unuttuğunuz ya da sadece üşendiğiniz her sefer cildinizin bozulmasına davet çıkarıyorsunuz. Ne kadar uykunuz olsa da bunu yapmayı atlamayın! İşte bu süreci daha etkili ve kolay kılmak için birkaç öneri:

çıkar4.jpg

İyi bir makyaj çıkarıcı seçin

Elinize gelen modeli kullanmak yerine cilt tipinize uygun bir tane seçmeye özen gösterin. Özellikle bu mavili olan çift sıvılılar yağlı oluyor, benim önerim onlardan uzak durmanız. Neden derseniz bunarı uygulayıp uyuduğunuzda cildiniz nemlenmiyor, yağlanıyor, hatta yağ bezesine kadar yolu var bunların! Benim size önerim micellar water denilen saydam ve yağsız solüsyonlar. Bunlar ile temizledikten sonra durulamaya da gerek yok. Özellikler Garnier’in Micellar Water’ı çok iyi.

çıkar

Mendillerden uzak durun

Makyaj temizleme mendilleri kolay bir yol olarak gözükse de cildinize dost değil. Gözeneklerin dolmasına sebep oluyorlar. Bu tarz ürünleri sadece kompakt olmam gereken seyahatlerde tercih ediyorum.

yıka.jpg

Göz makyajını sonuna kadar çıkarın

Bazen o siyah göz kalemi çıkmaz siz de “aman yaa” diyip uyursunuz ya, yapmayın. Kirpiğinizin dibinde kalan son makyaja kadar çıkarın. Neden derseniz, kalan makyajlar göz çevrenizde karalık yaratabilir. Özellikle göz çevresinde kalanları kulak temizleme çubuklarıyla da temizleyebilirsiniz.

çıkar2

Yatmadan yüzünüzü yıkayın

Makyajınızı neyle çıkarmış olursanız olun yüzünüzü yıkayıp yatın. Bu cildinizin diri kalmasını sağladığı gibi gözeneklerde kalanları temizleyerek sivilce ve siyah nokta oluşumunu engelleyecek. Yüzünüzü temizlemek için önerebileceğim ürünler Neutrogena Visibly Clear Spot Clearing Facial Wash ve Diadermine Derinlemesine Yüz Yıkama Jeli.

çıkar3

Tonik kullanın

Yatmadan önce bir tonikle gözenekleri temizleyebilirsiniz. Bu benim siyah noktalarımda inanılmaz bir azalmaya sebep oldu, kesinlikle öneririm. Tabii ki her cilt ürünü gibi bunu da cilt tipinize göre seçmeniz önemli. Ben Neutrogena Visibly Clear Siyah Nokta Temizleyici Tonik tercih ediyorum. Önemli uyarı: Bunu gündüz yapmayın, leke olma riski var!

çıakr6

Nemlendirmeyi unutmayın

Bu kadar bakımdan sonra son aşamayı unutmamak lazım: Nemlendirme. Kuru ya da normal tip cildiniz varsa bu adım sizin cildiniz için en önemlisi olacaktır. Cilt tipinize uygun kremi yatmadan uygulayın. Eğer benim gibi karma veya yağlı bir cildiniz varsa matlaştırıcı bir krem tercih edin ve ağır nemlendirici gece kremlerinden kaçın. Benim tercihlerim NIVEA Mattifying Day Cream ve The Body Shop Seaweed Mattifying Day Cream.

 

FullSizeRender.jpg

Bunları uyguladığımdan beri cildimin pürüzsüzleştiğini ve sağlıklı bir şekilde parladığını gördüm. Kişisel bakım en iyi terapi. Herkese öneririm!

Uyumadan Unutmayın!” üzerine bir yorum

Yorum bırakın