Bir Tutam Peri Tozu

Dünyada bu kadar kötülük olurken hepsine karşı algımızı açık tutmak mümkün olmayabilir. Zaten bu kadar kötülük sadece insanı negatif yapmaz mı? Bunu derken gözlerinizi yumun demiyorum, tam tersi bugün bizim yapacaklarımızdan bahsetmek istiyorum.

Dünya çok güzel bir yer. Doğanın harikaları bir yana insanların iletişim kuran varlılar olması beni her gün büyülüyor. Ne demek istiyorsun derseniz şu anı bir düşünün; benim oturduğum koltuktan yazdıklarımı telefon ya da bilgisayar ekranınızdan okuyorsunuz ve düşünüyorsunuz. Düşüncelerimizi aktarabiliyoruz. Kelimeler… İnsanlar içlerinden geçen o sıcak duygular onlar ile dile getiriyor: Ti amo, Ich liebe dich, Seni seviyorum. Bambaşka yerlerde, apayrı dinlerle, dillerle, geleneklerle büyümüş insanlar aşık olabiliyor. Çünkü dünya gerçekten çok güzel bir yer.

Ve dünya iğrenç bir yer. Her gün yüzlerce, binlerce çocuk sadece başkaları aç gözlü diye ölüyor. İnsanlar ayakkabılara binlerce dolar harcıyor ama sokaklarda açlıktan insanlar ölüyor. Her gün yüz binlerce masum canlı sessiz sedasız öldürülüyor, bir çığlık bile katamadan bu dünyaya. Çünkü dünya gerçekten iğrenç bir yer.

glitter3

Aslında ikisi birden bu yaşadığımız gezegen. Tüm büyülü güzellikler ve korkunç gerçekler beraber. Benim şu dünyada yapmak istediğim tek şey daha güzelleştirmek dünyayı, biraz da olsun daha güzel kılabilmek. Her kötülüğü bilemeyiz, onlara karşı savaşamayız ama bazı şeyleri göz ardı edemeyiz.

Hayvan hakları mesela. Yapmayacağımız/yapacağımız bazı şeyler hayat kurtarıyor. Fayton sefası yapmayın, atları kurtarın. Yunus ve balina şovlarını gitmeyin, onları tutsak eden bu markete destek çıkmayın. Sokak hayvanlarına su verin ve besleyin, başkası yapar demeyin. Onların başını okşayın, aç kaldıkları o sevgiyi gösterin. Onları evinizin önünden, gölgeden kovmayın. Dili olmayan bu canlıları siz savunun, onların sessiz çığlığına ses olun. Geri dönüşüm yapın, doğaya yardım edin. Sokakta gördüğünüz mültecileri küçümsemeyin, onları insan gibi gördüğünüzü gösterin. Gülümseyin, selam verin, kolay gelsin deyin. Irkçılık yapmayın, şakadan da olsa bir milleti, grubu küçük göstermeyin. Önyargıları atmaya çalışın, insanlara ılımılı yaklaşın. Haberleri takip edin, susturulan sesi çıkmayan grupların sorunlarına kulak verin. Bunları paylaşın, yayın ve en önemlisi ne olursa olsun çok sevin.

İşte belki böyle bu dünya biraz da olsun daha iyi olabilir.

glitter2


Bunu yazarken bana ilham olan şarkının bayıldığım sözleri:

And if you were to ask me
After all that we’ve been through
Still believe in magic?
Oh yes I do (…)
Of course I do

Coldplay – Magic, çünkü bu dünyada hala bir sihir olduğuna inanıyorum.

Bir Tutam Peri Tozu” üzerine 2 yorum

Yorum bırakın