Defter Deyip Geçmeyin

Herkese tekrardan merhaba! Uzun bir aradan sonra buradayım, döndüm ve yazmaya devam ediyorum. Sizin de masanızda, kitaplığınızda, çekmecelerinizde boş defterler duruyorsa onları güzel amaçlar için kullanmanız için önerilerim burada! 

def3

Sanat Defteri

Boş bir defteri sanat defterim yaptım ve aldığım en iyi karar olabilir bu. Nedir bu defter derseniz, gittiğim müze, bienal ve sergilerde beğendiğim eserlerin açıklamasının fotosunu çekiyorum ve defterde bir sayfayı eser hakkında düşüncelerime bırakıyorum. Bu defter kendi zevkime göre tuttuğum bir sanat arşivi oldu, herkese öneririm böyle bir defter tutmayı. Müzeleri boşuna gezmiş olmayın!

def4

Tarifler

Şu an ailenizle yaşıyor olsanız da bir defteriniz olsun tarif not alın. İnanın bana sonra ayrı eve çıkınca insan ne yiyecek bilemiyor. İnternet hep var ama hiç bir tarif annenizin, komşunuzun ölçülerini tutmuyor ki! Bu defteri başlangıç/atıştırmalık, salata, ana yemek, çorba, tatlı vs gibi bölümlere ayırıp kullanabilirsiniz.

Şifreler

Bu öyle bir defter olacak ki kaybetmeyeceksiniz, iyi saklayacaksınız. Benim böyle bir defterim var, internet siteleri için yarattığım şifreleri ve kullanıcı isimlerini yazıyorum. Çok önemli şeyler sayılmasa da insan unutmak istemiyor.

def2

Günlük

Çok klasik bir yöntem olsa da günlük tutmak bir defteri kullanmanın en iyi yollarından. Biraz yaratıcı olmak isterseniz bu günlüğü scrapbook haline getirebilirsiniz. Fotoğraflar, çizimler, çıkartmalar ekleyin. Ayrıca geçirdiğiniz günleri hatırlamak için birebir.

def

Ajanda

Benim gözümde ajanda herkesin sahip olması gereken bir şey. Ajandasız yaşayamayan biri olarak daima yılın başında bir tane alırım ama yeni başlıyorsanız ajanda almak yerine kendiniz de yaratabilirsiniz. Tek gereken her güne tarihleri yazmak. Ajanda tutmak üstüne yazdığım yazıyı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Listeler

Yapmanız gereken şeyi bitirmenin verdiği hazdan büyük olan nedir? O işi listenizden silmek! Bu his bile liste yapmaya değer bence. Şaka bir yana, boş bir defterinizi, özellikle çizgili, sadece listelere ayırabilirsiniz. Özellikle sınav haftalarında bu tarz listeler hiçbir şeyi kaçırmamanızı sağlayacaktır.

Defter Deyip Geçmeyin” üzerine 3 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s